Bygga sommarstuga eller en liten gäststuga

En sommarstuga har alltid varit ett populärt semesterboende bland svenskar. Det kan dock vara svårt att hitta en stuga att köpa, eftersom trycket på sommarstugor har varit väldigt högt på de senaste åren.

Istället kan du leta efter en tomt att köpa som du kan bygga en egen stuga på. Det brukar vara lättare och i många fall blir det billigare. Du får även en stuga precis som du vill ha den och du kan planera tomten efter eget tycke.

Bygga själv eller köpa en nyckelfärdig stuga?

En sommarstuga går antingen att bygga från grunden eller köpa in i färdiga delar som du sedan monterar ihop efter en ritning. Om det är en liten sommarstuga är det andra alternativet att föredra. Det blir betydligt lättare och mycket av jobbet kan du göra själv. Du slipper på så sätt anlita en firma som sköter hela byggnationen.

Om du väljer att beställa en stuga som kommer i redan färdiga delar finns det flera företag att välja mellan. Ett sådant företag är Sorselestugan. Där kan du hitta flera alternativ. Då kan du gjuta en bra grund som huset kan stå på innan det levereras och sedan kan stugan monteras upp.