Få hjälp med din trädfällning på Värmdö

Trädfällning kan låta som något du kan sköta själv, men det är mer komplicerat än många tror. För att vara på den säkra sidan finns det arborister du kan anställa. Oavsett om du behöver hjälp med en vanlig trädfällning eller något mer avancerat som trädbeskärning eller trädfällning där skylift är nödvändig. Läs mer här om du behöver hjälp.

Arborist

De som arbetar som specialister på trädvård heter arborister. Städer, parker, bebyggda områden och trädgårdar är deras arbetsplatser. Arborister hjälper till om du behöver hjälp med trädfällning men även med beskärning av träd och andra uppgifter. De kan också vara rådgivare för projekt angående trädvård. Anlitar du en arborist har du förutom fördelen att få professionell hjälp även rätt till RUT-avdrag.

Trädfällning

Bestämmer du dig för att fälla trädet själv finns det mycket att ta i beaktande innan du sätter igång. Det viktigaste för att undvika olyckor är att se till att trädet kommer falla i rätt riktning. Märker du att du har sågat fel ska du absolut inte fortsätta såga på samma ställe. Före du börjar såga ska du också ha koll på motorsågen och speciellt siktet på sågen. Testa dig fram genom att såga i en stubbe först innan du börjar med trädet.