Inred ditt hem med mer retro

Personlig inredning med retro blir alltmer populärt, vare sig det är nyproducerade produkter i retrodesign eller återvunna saker. Det är en av de hetaste inredningstrenderna just nu.

Byt ut stilrent mot färg och influenser från 50-, 60- och 70-tal för att få in mer liv och atmosfär i din inredning. Satsa på trämöbler och varma färger. Även rottingmöbler får dig i rätt känsla. 50-talet är verkligen kommit på tapeten. Om inte annat har vitvarumärken som Smeg visat det. De satsar på köksmaskiner och vitvaror i den rundade, typiska amerikanska femtiotalsstilen.

Handla secondhand eller på dedikerade sidor

Idag finns det en mängd fysiska butiker och även onlinesidor som både säljer och inspirerar till att inreda med retro. Ha dock i åtanke att retro inte är vintage. Vintage är produkter som tillverkats förr i tiden, retro kan som vi nämner inledningsvis, vara nyproducerat med en design som var populär förr i tiden.

Ett tips är faktiskt att gå till auktioner, second hand-butiker och onlinesidor som kan ge tips eller säljer produkter som du kan använda. Du kan bland annat klicka dig vidare här för inspiration eller för att hitta något att köpa som du kan inreda med. Eller kanske för något att ge bort som gåva för någon som gillar retro.