Mysiga inredningsdetaljer

Såhär mitt i vintern kan det vara härligt att fokusera på inredning som gör att ditt hem känns varmt, mysigt och välkomnande när du kommer hem efter en dags arbete. Att fokusera på mjuka detaljer som både värmer och skänker ro, kan vara en idé. 

Vardagsrum

Införskaffa gärna en fin ull pläd exempelvis som matchar inredningen i ditt vardagsrum och placera den ”slängd” över armstödet. Eftersom man vill kunna mysa ner sig i sin soffa kan man med fördel välja kuddfodral i sammet som är mjukt och värmande på samma gång. Kanske skulle det passa bra att byta ut ljusstakarna på soffbordet? Se gärna över vad du redan har hemma, du har säkert några ljuslyktor nedstoppade i lådor sedan tidigare. Oftast kommer ljuslyktor i par. Ta gärna en av varje i olika nivå och form och matcha tillsammans med en vas som du placerar några videkvistar i. Tänk på att målet är att det ska utstråla mys. Vita, klassiska former kanske inte är passande just i denna årstid. Tänk mer murrigt och mjukt.

Matplats och övriga utrymmen

Gillar du vanligtvis inte gardiner kanske det är läge att ändå plocka fram dem nu. Du behöver inte ha gardiner i alla fönster, men välj ut där du anser att det behöver bli lite mer ombonat. Att införskaffa stolsdynor i päls gör både att du får en mysigare känsla runt köksbordet och du behöver inte frysa om baken! Att använda en duk kan också ge denna effekt. Ljusslingor behöver inte enbart användas runt jul. Placera en tunn slinga runt en hylla eller placera längs med väggen på ett skåp för att erhålla hög mysfaktor i rummet.