Inredningstips för köket

Att få laga man i ett hemtrevligt och vackert kök är en riktigt speciell känsla. Men det är inte som händer bara av sig själv. Vill man få ett fint resultat är det dags att lägga ned lite tid och energi på inredningen.

Starta en köksodling

Köket är det perfekta rummet att skapa en liten inomhusodling. Örter och kryddor är ett populärt alternativ, men även en del grönsaker och frukter kan med omsorg växa bra här. Inslaget av lite extra grönska kommer också vara väldigt trevligt. Allt som behövs är att skaffa lite fröer av olika slag och sätta igång. Se till att sköta om dina odling på bästa sätt så du får ett bra resultat och kan använda det du odlat i din egne matlagning.

Göm inte bort alla redskap

Förvaringen i köket är en stor del av vad som gör det enkelt att använda och håller nere stöket. Men bara för att man kan ställa bort allt betyder inte att det är snyggast. Genom att sätta upp några krokar eller väggstänger kan man hänga upp några av de mest använda redskapen. Eller varför inte hänga upp de som passar bäst in med inredningsstilen? Försök hitta de redskap som du har behov av i köket och köp hem dessa.

Inkludera alltid lite textilier

Många tror att köket ska vara ett nästan sterilt rum, fyllt med krom, glas, kakel och andra hårda, blanka ytor. Men textilier har faktiskt också en viktig plats i detta rum. Textilier mjukar upp inredningen och gör den mer ombonad. Hur man för in textilier beror självfallet på hur mycket utrymme man har tillgängligt i köket. Men även om man bara får in ett par tygklädda stolar kring köksbordet kan de fortfarande göra en betydelsefull skillnad för inredningen.

Glöm inte bort de varma färgerna

En annan sak som kan ge lite samma effekt som textilier är färgerna. Vi svenskar har helt klart en förkärlek för de kalla färgerna och många går så långt att bara låta dessa färger representera köket. Men att introducera några varma färger i inredningen kan man snabbt skapa en helt annan känsla i rummet. Det kanske finns någon favoritfärg som du gärna använder dig av. Se till att hitta passande nyanser som gör att ditt rum blir varmt och ombonat.