Välja glasräcke till altanbygget

Planerar du för att bygga en ny altan till huset eller kanske sommarstugan? Då behöver du förmodligen ta ett beslut om du vill ha ett räcke till din altan. Ett sätt att ge altanen en riktigt lyxig känsla är dessutom att montera ett altanräcke. Du kan kolla in dessa för att få inspiration.

Hitta rätt glasräcke

Även när du har bestämt dig för att glasräcke, finns det såklart olika modeller att välja mellan. Det bästa är ett välja ett räcke som passar med resten av huset. Titta exempelvis på hur dina fönster och fönsterkarmar se ut och välj utifrån det.

Rätt höjd på räcket

Något som är viktigt att tänka på är att välja rätt höjd till räcket. Om din altan är i marknivå finns inga krav på minsta höjd på räcket. Men det är ändå rekommenderat att ha minst 90 cm, för att få en bra balans och också för att minska risken för fallolyckor.

Skötsel av glasräcke

Ett glasräcke kräver inte speciellt mycket skötsel för att hålla sig intakt länge. Däremot behöver du putsa det regelbundet för att det ska se snyggt ut. Men att putsa fönster utan att få ränder är enkelt med rätt teknik.