Fixa till husets fasad

Än så finns det tid att fixa till husets fasad. Då vintern kommer så får man ägna sig åt det som behöver göras inomhus. En sak som kan vara bra att titta på innan det blir frostnätter och snön kommer är hängrännor och stuprör. Se till att rensa ur dessa så det inte ligger en massa gamla löv och annat som kan stoppa upp flödet eller frysa sönder husets stuprör.

Fasaden är viktig att hålla efter och har man nyligen målat den så kräver den inte allt för mycket underhåll. Man kan tvätta sin fasad med vanlig såpa eller något miljövänligt diskmedel. Om det var ett tag sedan fasaden tvättades och blivit angripet av svamp och eventuella mögelangrepp så kanske ett miljövänligt alg- och mögeltvätt är att använda sig av. När du tvättat din fasad så kan du kanske byta ut den gamla husnumret mot något nytt och modernt från företaget Fasad Dekor.

Skulle det visa sig att något med fasaden måste bytas ut så gör detta omgående. Det kanske är någon lockpanel eller vindskiva som fått utstå mycket under åren och har gått sönder. Det är viktigt att husets fasad håller tätt så det inte kryper in väta in under panel eller annan fasadbeklädnad. Därav vårt första tips i ingressen om att rensa ur hängrännor så vatten kan rinna den väg den ska. Om det är fullt med löv och blir stop i ränna och rör så rinner vatten över kanten och kan förstöra husets fasad mycket snabbare.