Hög tid för badrumsrenovering

Har ni länge gått och funderat på detta med badrummet? Är det hög tid för badrumsrenovering? Det går inte att vänta för länge utan gäller att ta det i god tid innan något händer. Det kan vara en ekonomisk fråga som gjort att det dragit ut på tiden. Men nu är det läge rent ekonomiskt att ta tag i den efterlängtade renoveringen.

Planera badrumsrenoveringen

Som med all renovering så gäller det att lägga upp en budget och en plan hur renoveringen ska gå tillväga. Det kan finnas fördelar att leja in hantverkare för att göra tätskikt och kakla badrummet. Det kan vara bra att i god tid välja badrumskakel och beställa hem detta så det finns när hantverkaren ska påbörja att kakla badrummet. Allt förarbete att riva ut det gamla kan ni göra själva. Se till att koppla ur all elektricitet och stäng av vattnet så ni kan plocka bort handfat, badkar eller dusch. När allt är utrivet så kan det påbörjas med nya ytskikt och installation av ert nya badrum. Det tar sin tid att få till ett badrum så bäst är det om ni har tillgång till annat ställe där ni kan göra era behov och hålla hygienen.

Arbeta efter gällande branschregler

Det viktiga när det gäller att renovera badrummet är att tätskikt blir enligt konstens alla regler. Om ni väljer att renovera själva så se till att dokumentera allt eftersom så ni har bildbevis på att allt blir enligt de våtrumsregler som gäller. Detta för att er försäkring ska täcka om det skulle uppstå några problem i efterhand. Var oerhört noga med allt som har med er renovering av badrummet att göra. Ta in extern hjälp om ni inte känner att ni kan detta. Kontrollera att dessa har kunskapen att utföra fackmässiga våtrumsinstallationer. Det finns ingen anledning att chansa och tro att det ska bli rätt om man inte har kunskapen även om man anlita experter.